Magnolia logo_trainingen en workshops
werkvormen voor website wit

Op zoek naar netwerk met het theater

_50A1534 kopie
Werkvorm het Theater
€9,95

De verzendkosten nemen wij voor onze rekening.

€9,95

Met de metafoor van het theater heb ik al heel wat mooie, rijke verhalen gehoord. Tijdens mijn werk als hulpverlener maar ook in de basistraining Systemisch Pedagoochelen. Tijdens deze training gaan de deelnemers zelf aan de slag met het theater en trekken ze vaak volle zalen ;-).

Het geeft vooral heel veel inzicht, dat is wat ik altijd terug hoor!

Inzicht in het netwerk om je heen, de mensen die je dierbaar zijn. Hoe het voelt om deze mensen dichtbij te hebben (vaak fijn, maar soms is het ook wel eens ingewikkeld). Soms zijn er mensen die wat verder weg staan, maar in je hart misschien wel het dichtste bij zijn. Wat doe jij zelf in relatie tot deze mensen en wat doen zij met jou…

Mooie verhalen en inzichten zijn het resultaat, zowel met kinderen én zeker ook met volwassenen!

Heb je nog geen poppetjes? Kijk eens bij Verwonderland!

Op zoek naar netwerk met het circus

_50A1535 kopie
Werkvorm het Circus
€9,95

De verzendkosten nemen wij voor onze rekening.

€9,95

Met de metafoor van het circus heb ik al heel wat prachtige, grappige en ontroerende verhalen gehoord. Tijdens mijn werk als jeugdhulpverlener zet ik het circus vaak in als ik met jonge kinderen op zoek ga naar hun netwerk.

De meest mooie rollen vervullen zij zelf vaak in het circus, maar ook door hun gezin en vriendjes worden hele shows opgevoerd. In het publiek zitten vaak de opa’s en oma’s, die kunnen niet zo goed meer in de trapeze hangen maar willen wel graag komen kijken ;-).

Kortom het geeft je inzicht in wie er een belangrijke rol spelen in het leven van de kinderen en je krijgt er de meest mooie verhalen bij die niet verteld zouden worden zonder deze mooie metafoor.

Je krijgt een schat aan verhalen! Geniet van de mooie werkvorm!

Heb je nog geen poppetjes? Kijk eens bij Verwonderland!

 

 

 

Echtscheiding in beeld met het voetbalveld

_50A1533 kopie
Werkvorm het Voetbalveld
€9,95

De verzendkosten nemen wij voor onze rekening.

€9,95

Met de metafoor van het voetbalveld heb ik al heel wat kinderen en jongeren geholpen om te kijken naar de scheiding van hun ouders. De meeste ouders zijn na de scheiding geen team meer, helaas ook niet als het op de kinderen aan komt. Kinderen voelen deze strijd, hebben vaak het idee dat ze tussen hun ouders in staan en in het ergste geval dat ze moeten kiezen.

Door het voetbalveld te gebruiken creëer je ruimte om te praten over deze moeilijke onderwerpen. Kunnen papa en mama nog een team zijn of staan ze ieder op hun eigen speelhelft? Wie zijn de aanvallers en wie de verdedigers in het team? Waar sta jij? Is er ook een scheidsrechter?

Kortom een schat aan verhalen komen er op deze manier aan het licht.

Soms zet ik het zelfs in met ouders. Meestal als hulpmiddel om hen inzicht te geven in welke positie zij de kinderen brengen door alle ruzies en strijd.

Heb je nog geen poppetjes? kijk eens bij Verwonderland!