werkvormen voor website wit-4
Geaccrediteerde SKJ punten

0

Idee achter de training

Tijdens mijn jarenlange werkervaring binnen de (jeugd-)hulpverlening werd (en word) ik vaak geconfronteerd met ingrijpende gebeurtenissen in gezinnen. 

Ik merk dat de verschillende verhalen en uitgangspunten van elk gezinslid soms
ingewikkeld te ontrafelen waren. Ook zijn verhalen niet altijd goed onder woorden te brengen.

We zijn als hulpverleners vaak geneigd om veel vragen te stellen en te praten over wat er niet goed loopt. Jammer is dat woorden vaak "vervliegen" in de ruimte nadat ze zijn uitgesproken. Wanneer je je woorden kracht bij zet door het ook nog visueel te maken, krijg je veel meer impact met je gesprekken.

Tijd dus voor praktische, creatieve, visuele én inzicht gevende werkvormen!

De training Systemisch Pedagoochelen Creatieve Methodieken richt zich op het visualiseren van de problemen én de mogelijkheden van de mensen waarmee we werken. Met de praktische werkvormen ga je het verschil maken in je gesprekken en help je mensen duurzaam verder.

thumbnail_Vogel 4

Wat zeker niet onopgemerkt mag blijven is het enthousiasme waarmee Janneke de training geeft. Haar passie wordt vanaf de eerste minuut duidelijk en haar kennis over het werken met creatieve werkvormen is heel groot. Janneke weet op heldere wijze uit te leggen hoe je  verschillende situaties kunt weergeven in en duidelijk maken met creatieve werkvormen.

Janneke, bedankt!

Esther Monshouwer

Maatschappelijk werkster, gemeente Helmond

In het kort

Doel
Aan het einde van deze twee dagen ben jij in staat om op een laagdrempelige en visuele manier met volwassenen en kinderen in gesprek te gaan. Hierdoor geef je hen inzicht in het verleden, maar vooral ook zicht op kansen en mogelijkheden voor de toekomst.

Voorwaarde voor deelname
Je bent werkzaam in een therapeutische of begeleidende setting in de zorg of het onderwijs.

Tijden van de trainingsdagen
Van 9.30 tot 16.30 uur.

Totale tijdsinvestering
Naast de trainingsdagen zijn er geen extra opdrachten.

Locatie
Een prachtige locatie in Noord-Brabant; precieze locatie wordt vermeld in de bevestigingsmail.

Groepsgrootte
Minimaal 6 en maximaal 12 deelnemers.

Trainers
Janneke Hendriks en bij 12 deelnemers komt Miranda Hoskens of Pilar Bosch erbij.

Investering
€599,- all in. Dat wil zeggen inclusief een online leeromgeving met theorie en opdrachten, een online databank waar je alle werkvormen terug kan vinden en voor eigen gebruik kan downloaden, en twee volledig verzorgde dagen met koffie, thee, lekkers en een heerlijke lunch.

Wat leer je in deze training

De eerste dag

Tijdens de eerste dag gaan we kennis maken met elkaar op verschillende creatieve manieren. Ook leren we hoe we op een speelse manier samenwerking- en veiligheidsafspraken kunnen maken. Serieuze onderwerpen die in een vorm zijn gegoten die maakt dat de ze makkelijker aan te snijden zijn.

We onderzoeken de waarden, normen en tradities die je hebt mee gekregen vanuit je gezin van herkomst en familie en die jou eveneens maken tot de hulpverlener die je bent. Daarna maken we eveneens de koppeling naar je werkpraktijk met cliënten. Hoe geef je aandacht aan de waarden, normen en tradities van hen? Deze spelen namelijk een grote rol bij het al dan niet slagen van de hulpverlening.

Een hele mooie manier van het benaderen van een probleem is het eerst en vooral te externaliseren. Je bènt niet het probleem maar hèbt een probleem. Door er op verschillende manieren letterlijk vorm aan te geven kan je het van verschillende kanten bekijken. Vaak kan je nadien ook veel makkelijker van een afstand de oplossingen zien of het probleem relativeren.

De tweede dag

We wisselen deze dag met elkaar mooie werkvormen uit. Daarna gaan we verder in het veranderingsproces.  Het stellen van doelen op creatieve wijze en het maken van plannen om deze doelen te bereiken door in beweging te komen zijn de volgende logische stappen. Ook gaan we door middel van diverse creatieve interventies op een andere manier leren evalueren dan we gewend zijn.

De training heeft uiteraard veel te bieden. Daarnaast geloven we ook dat jullie niet zomaar meedoen aan deze training en al heel wat creativiteit in huis hebben. Daarom ontvang je niet alleen tijdens deze training, maar geef je zelf ook door middel van het delen van ideeën en werkvormen. Zo inspireer ik jullie, maar inspireren jullie ook elkaar.

Betaling via werkgever

Wil je de factuur direct via de werkgever laten betalen? Dat kan tegen een meerprijs van € 10,00 per factuur.

Incompany

En training bij jullie op locatie? Ook dat is mogelijk. Neem contact op voor meer informatie en de voorwaarden.

Adres

Fazantlaan 17
5731 XS Mierlo

Email

info@magnoliacoaching.nl

Bel of Whatsapp

06-46224126